Univerzo je umaknil klub alumnov

Foto: Jerca Božič Kranjec
Foto: Jerca Božič Kranjec
Po 20 letih ideja o samostojni javni univerzi v Novem mestu nima več potrebne podpore.
Oglej si celoten članek

"Ko sem na seji pogledal po svetniških klopeh, sem ugotovil, da tu sedi klub alumnov visokošolskega središča," je o glasovanju, s katerim so mestni svetniki z dnevnega reda zadnje seje umaknili vložitev odloka v državni zbor za ustanovitev univerze v Novem mestu, razočaran povedal Janez Usenik, vršilec dolžnosti direktorja univerzitetno-raziskovalnega središča (URS).

Prepiri med fakultetami

Nesoglasja med visokošolskim središčem, ki ga vodi Marjan Blažič, in URS so po mnenju župana Alojzija Muhiča bistvena ovira: "Idejo univerze še vedno podpiram, a s temi ljudmi ne morem najti skupnega jezika oziroma ga oni med sabo ne najdejo."

Na URS in konzorciju univerze v Novem mestu, v katerega so povezane štiri fakultete, so zatrdili, da imajo tudi brez visokošolskega središča vse pogoje za ustanovitev javne univerze. "Razmišljanje o novih univerzah v trenutnih javnofinančnih razmerah je megalomansko," pa meni minister Jernej Pikalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.