Upa, da je konec nadlegovanja

Foto: Žurnal24 Erjavec je danes ponovil, da bi imela tožba za ničnost pogodbe s Patrio katastro
Erjavec upa, da ga bodo po oprostilni sodbi nehali nadlegovati z afero Patria. Od časnika Delo zaradi zapisa, da ga je obsodbe rešila kriza, pričakuje opravičilo, sicer jih bo tožil.
Oglej si celoten članek

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec po včerajšnji oprostilni sodbi sodišča v aferi Patria upa, da ga bodo zdaj nehali "obsojati in nadlegovati" z afero. Prepričan je, da je bila v ozadju politika, je pa vesel, da je prišlo do sodnega postopka, saj je "kot politik težko dokazoval svojo nedolžnost".

Na oprostilno sodbo Erjavca in Albina Gutmana so se danes odzvali tudi v SD. Podpredsednik stranke Patrick Vlačič meni, da bo ta sodba okrepila koalicijo, poslanec in podpredsednik SD Miran Potrč pa sodbe ni želel komentirati, češ da odločitev sodišč nikoli ne komentira.

Zameri koaliciji
"Obtožni predlog je bil namreč prvi korak za mojo eliminacijo, ta pa je služil zlasti temu, da bi me umaknili iz vlade," je dejal Erjavec, ki je "mlačne odzive“ od koalicije pričakoval. Prepričan je, da je bila afera Patria namenjena diskvalifikaciji njega in stranke DeSUS.

Kljub temu zagotavlja, da bodo njegovi odnosi s koalicijo ostali enaki, čeprav se ostali zavzemajo za tožbo za ničnost pogodbe s Patrio: "Je pa res problem, da nas koalicija ne posluša kaj preveč." Tožba bi po njegovem mnenju imela katastrofalne učinke.

Opravičilo ali tožba
Erjavec se je ostro odzval na zapis v časniku Delo, kjer so zapisali, da je obdolžene rešila gospodarska kriza. Zdi se mu nerazumljivo, da so njegovo nedolžnost povezali s krizo, zato od časnika pričakuje opravičilo, v nasprotnem primeru jih bo tožil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.