Slovenija
0 ogledov

Upa, da je konec nadlegovanja

Erjavec je danes ponovil, da bi imela tožba za ničnost pogodbe s Patrio katastro Žurnal24 main
Erjavec upa, da ga bodo po oprostilni sodbi nehali nadlegovati z afero Patria. Od časnika Delo zaradi zapisa, da ga je obsodbe rešila kriza, pričakuje opravičilo, sicer jih bo tožil.

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec po včerajšnji oprostilni sodbi sodišča v aferi Patria upa, da ga bodo zdaj nehali "obsojati in nadlegovati" z afero. Prepričan je, da je bila v ozadju politika, je pa vesel, da je prišlo do sodnega postopka, saj je "kot politik težko dokazoval svojo nedolžnost".

Na oprostilno sodbo Erjavca in Albina Gutmana so se danes odzvali tudi v SD. Podpredsednik stranke Patrick Vlačič meni, da bo ta sodba okrepila koalicijo, poslanec in podpredsednik SD Miran Potrč pa sodbe ni želel komentirati, češ da odločitev sodišč nikoli ne komentira.

Zameri koaliciji
"Obtožni predlog je bil namreč prvi korak za mojo eliminacijo, ta pa je služil zlasti temu, da bi me umaknili iz vlade," je dejal Erjavec, ki je "mlačne odzive“ od koalicije pričakoval. Prepričan je, da je bila afera Patria namenjena diskvalifikaciji njega in stranke DeSUS.

Kljub temu zagotavlja, da bodo njegovi odnosi s koalicijo ostali enaki, čeprav se ostali zavzemajo za tožbo za ničnost pogodbe s Patrio: "Je pa res problem, da nas koalicija ne posluša kaj preveč." Tožba bi po njegovem mnenju imela katastrofalne učinke.

Opravičilo ali tožba
Erjavec se je ostro odzval na zapis v časniku Delo, kjer so zapisali, da je obdolžene rešila gospodarska kriza. Zdi se mu nerazumljivo, da so njegovo nedolžnost povezali s krizo, zato od časnika pričakuje opravičilo, v nasprotnem primeru jih bo tožil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.