Upniki nad Lesjakovo

Foto: Žurnal24 Ireni Lesjak očitajo, da naj bi prikrivala insolventnost CPM.(Foto: Mediaspeed)
CPM. Ovadba za sodno izvedenko. Delavcem del plač.
Oglej si celoten članek

Po besedah Vladimirja Bilića, odvetnika Nogometnega kluba Ptuj in družbe Ibiko, je bila včeraj na državno tožilstvo v Mariboru vložena kazenska ovadba zoper Ireno Lesjak, sodno izvedenko v predlogu za stečaj Cestnega podjetja Maribor (CPM). “Očitamo ji krivo izpoved pred sodiščem in nevestno delo v službi, saj je v postopku za stečaj CPM podala vrsto neresničnih informacij, ki so prikrivale insolventnost podjetja,” je pojasnil Bilić.

Omenjeni podjetji sta lani vložili predlog za stečaj CPM. Sodišče je pridobilo mnenje Lesjakove o stanju družbe, kjer je izpovedala, da CPM ni insolventen. Lesjakove nam včeraj za komentar ni uspelo 
priklicati.

Sicer pa so zaposleni v CPM včeraj prejeli del decembrskih plač, do jutri pa bi morali prejeti plače v celoti. Če dogovor ne bo usresničen, so v Sindikatu cestnega gospodarstva Slovenije napovedali stavko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.