Slovenija
23 ogledov

Upniki nad Lesjakovo

Ireni Lesjak očitajo, da naj bi prikrivala insolventnost CPM.(Foto: Mediaspeed) Žurnal24 main
CPM. Ovadba za sodno izvedenko. Delavcem del plač.

Po besedah Vladimirja Bilića, odvetnika Nogometnega kluba Ptuj in družbe Ibiko, je bila včeraj na državno tožilstvo v Mariboru vložena kazenska ovadba zoper Ireno Lesjak, sodno izvedenko v predlogu za stečaj Cestnega podjetja Maribor (CPM). “Očitamo ji krivo izpoved pred sodiščem in nevestno delo v službi, saj je v postopku za stečaj CPM podala vrsto neresničnih informacij, ki so prikrivale insolventnost podjetja,” je pojasnil Bilić.

Omenjeni podjetji sta lani vložili predlog za stečaj CPM. Sodišče je pridobilo mnenje Lesjakove o stanju družbe, kjer je izpovedala, da CPM ni insolventen. Lesjakove nam včeraj za komentar ni uspelo 
priklicati.

Sicer pa so zaposleni v CPM včeraj prejeli del decembrskih plač, do jutri pa bi morali prejeti plače v celoti. Če dogovor ne bo usresničen, so v Sindikatu cestnega gospodarstva Slovenije napovedali stavko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.