Upokojenci z odpravninami

Foto: Žurnal24 Janez Bohorič, predsednik uprave Save, ostaja na čelu družbe. (Foto: Renata Škrj
Sava. Trije člani uprave vsak s po 160 tisoč evri odpravnine.
Oglej si celoten članek

Sava, ki z okoli 16.500 delničarji spada med največje slovenske delniške družbe, bo za dividende namenila 6,4 milijona evrov dobička, za vsako delnico 3,2 evra bruto.

Vrednost delnice Save je v zadnjem letu padla za 40 odstotkov. Na to je vplivalo tudi poročanje medijev, ki so se sklicevali na neuradne vire, je bil odločen predsednik uprave Janez Bohorič.

Upokojenci v sedlu Save
Na skupščini Save so nadzorniki tudi uradno potrdili, da so se trije člani uprave upokojili. Bohorič, Vinko Perčič in Emil Vizovišek kljub temu ostajajo na čelu družbe – s Savo so namreč podpisali pogodbe o poslovodenju.

"S spremembo pogodbe se obveznosti uprave ohranjajo, pravic pa je manj," poudarja predsednik nadzornega sveta Miran Kalčič. Trije vodilni v kranjski družbi bodo dobili 12 bruto plač odpravnine.

Načrti za prihodnost
Bohorič pričakuje, da se bo letos končal postopek združitve Gorenjske banke in Abanke – v obeh je Sava pomemben lastnik. Izogniti se ni mogel niti vprašanjem o usodi Merkurja, kjer ima Sava desetodstotni delež.

Odprodaja tehničnih trgovin je zanimiva ideja, pravi, a obstajajo tudi scenariji, po katerih bi Merkur svoj položaj na trgu zaščitil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.