Slovenija
36 ogledov

Upokojenci z odpravninami

Janez Bohorič, predsednik uprave Save, ostaja na čelu družbe. (Foto: Renata Škrj Žurnal24 main
Sava. Trije člani uprave vsak s po 160 tisoč evri odpravnine.

Sava, ki z okoli 16.500 delničarji spada med največje slovenske delniške družbe, bo za dividende namenila 6,4 milijona evrov dobička, za vsako delnico 3,2 evra bruto.

Vrednost delnice Save je v zadnjem letu padla za 40 odstotkov. Na to je vplivalo tudi poročanje medijev, ki so se sklicevali na neuradne vire, je bil odločen predsednik uprave Janez Bohorič.

Upokojenci v sedlu Save
Na skupščini Save so nadzorniki tudi uradno potrdili, da so se trije člani uprave upokojili. Bohorič, Vinko Perčič in Emil Vizovišek kljub temu ostajajo na čelu družbe – s Savo so namreč podpisali pogodbe o poslovodenju.

"S spremembo pogodbe se obveznosti uprave ohranjajo, pravic pa je manj," poudarja predsednik nadzornega sveta Miran Kalčič. Trije vodilni v kranjski družbi bodo dobili 12 bruto plač odpravnine.

Načrti za prihodnost
Bohorič pričakuje, da se bo letos končal postopek združitve Gorenjske banke in Abanke – v obeh je Sava pomemben lastnik. Izogniti se ni mogel niti vprašanjem o usodi Merkurja, kjer ima Sava desetodstotni delež.

Odprodaja tehničnih trgovin je zanimiva ideja, pravi, a obstajajo tudi scenariji, po katerih bi Merkur svoj položaj na trgu zaščitil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.