“Uprava dela dobro”

Foto: Žurnal24 “Zaupam oceni uprave komunale, doslej je delala dobro,” meni Jani Bačič. (Foto:
Komunala. Prvi nadzornik Jani Bačič o izvirnem grehu podražitve.
Oglej si celoten članek

“Zaupam oceni uprave, ki se je tako odločila. Doslej je dobro delala, in to je bila edina rešitev v teh razmerah,” je v ponedeljek komentiral Jani Bačič, predsednik nadzornega sveta koprske komunale. Izvirni greh zdaj domnevno sporne podražitve smetarine je po njegovem mnenju v zaprtju odlagališča v Dvorih, ki se je zgodila na zahtevo lokalnih prebivalcev in je omenjenemu javnemu podjetju v tem segmentu poslovanja prinesla več kot 800 tisoč evrov izgube.

“Za podražitev smo dobili vsa potrebna soglasja. Del krivde za zaplet pa bi morala pravzaprav nositi vlada. Ta je soodgovorna za razmere – nič ni naredila na področju regijskih odlagališč in smeti ter vse prepustila lokalnim skupnostim, ki se glede lokacij odlagališč same težko dogovorijo,”
je dodal prvi nadzornik.

Kritičen je bil tudi do aktualnega okoljskega ministra Roka Žarnića, ki je na ta položaj prišel prav zaradi problematike odpadkov. “Naredil pa ni nič in celo Kemiplasu dovoli delati naprej,” še komentira Bačič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.