Slovenija
53 ogledov

“Uprava dela dobro”

“Zaupam oceni uprave komunale, doslej je delala dobro,” meni Jani Bačič. (Foto: Žurnal24 main
Komunala. Prvi nadzornik Jani Bačič o izvirnem grehu podražitve.

“Zaupam oceni uprave, ki se je tako odločila. Doslej je dobro delala, in to je bila edina rešitev v teh razmerah,” je v ponedeljek komentiral Jani Bačič, predsednik nadzornega sveta koprske komunale. Izvirni greh zdaj domnevno sporne podražitve smetarine je po njegovem mnenju v zaprtju odlagališča v Dvorih, ki se je zgodila na zahtevo lokalnih prebivalcev in je omenjenemu javnemu podjetju v tem segmentu poslovanja prinesla več kot 800 tisoč evrov izgube.

“Za podražitev smo dobili vsa potrebna soglasja. Del krivde za zaplet pa bi morala pravzaprav nositi vlada. Ta je soodgovorna za razmere – nič ni naredila na področju regijskih odlagališč in smeti ter vse prepustila lokalnim skupnostim, ki se glede lokacij odlagališč same težko dogovorijo,”
je dodal prvi nadzornik.

Kritičen je bil tudi do aktualnega okoljskega ministra Roka Žarnića, ki je na ta položaj prišel prav zaradi problematike odpadkov. “Naredil pa ni nič in celo Kemiplasu dovoli delati naprej,” še komentira Bačič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.