Uprava IUV jih vleče za nos

Foto: Žurnal24 Nezadovoljni delavci ne želijo delati nadur. Prej bi radi plače.
Potem ko so zaposleni v IUV zagrozili s stavko, je vodstvo podjetje le izplačalo zamujene plače. Pa še to ne vseh! Zaposleni so namreč prejeli le okoli polovico plače.
Oglej si celoten članek

"Plače so res bile nakazane, a ne v celoti," je govorice potrdil predsednik sindikata delavcev pri Industriji usnja Vrhnika (IUV) Slavko Zalar. Dodal je, da so zaposleni dobili okoli polovico plače, preostanek pa naj bi po zagotovilih uprave prejeli v najkrajšem možnem času oziroma do konca tega meseca. Stavka v usnjarju tako še vedno ostaja zamrznjena, saj so se, kot pravi Zalar, dogovorili glede izplačila regresa.

PREBERITE ŠE:  Delavci IUV preklicali stavko

Zalar kljub prelomljenim obljubam uprave ostaja optimističen in verjame, da bodo trenutne likvidnostne težave usnjarja kmalu razrešene, saj se "novi program izkazuje kot zelo dober". Glede spornih nadur pa je predsednik sindikata delavcev dejal le, da v IUV niso obvezne in ni nobene prisile. Na vprašanje, kdaj bodo delavci prejeli plače, uprava še vedno ostaja brez komentarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.