Slovenija
43 ogledov

Uprava IUV jih vleče za nos

Nezadovoljni delavci ne želijo delati nadur. Prej bi radi plače. Žurnal24 main
Potem ko so zaposleni v IUV zagrozili s stavko, je vodstvo podjetje le izplačalo zamujene plače. Pa še to ne vseh! Zaposleni so namreč prejeli le okoli polovico plače.

"Plače so res bile nakazane, a ne v celoti," je govorice potrdil predsednik sindikata delavcev pri Industriji usnja Vrhnika (IUV) Slavko Zalar. Dodal je, da so zaposleni dobili okoli polovico plače, preostanek pa naj bi po zagotovilih uprave prejeli v najkrajšem možnem času oziroma do konca tega meseca. Stavka v usnjarju tako še vedno ostaja zamrznjena, saj so se, kot pravi Zalar, dogovorili glede izplačila regresa.

PREBERITE ŠE:  Delavci IUV preklicali stavko

Zalar kljub prelomljenim obljubam uprave ostaja optimističen in verjame, da bodo trenutne likvidnostne težave usnjarja kmalu razrešene, saj se "novi program izkazuje kot zelo dober". Glede spornih nadur pa je predsednik sindikata delavcev dejal le, da v IUV niso obvezne in ni nobene prisile. Na vprašanje, kdaj bodo delavci prejeli plače, uprava še vedno ostaja brez komentarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.