Uprava (spet) kupuje čas

Foto: Žurnal24 Danes je pred Vegradom stavkalo 320 delavcev. (Foto: Gregor Katič)
Vegrad. Četrtek bo dan D. Če denarja ne bo, gre velenjski gradbinec v stečaj.
Oglej si celoten članek

“Uprava bo do četrtka jasno povedala, ali je sposobna zagotoviti denar. Če je, se prisilna poravnava nadaljuje, v nasprotnem primeru pa bo vložila predlog za stečaj.” Tako je po seji nadzornega odbora (NO) Vegrada pojasnil njen predsednik v odstopu Klemen Boštjančič.

V naslednjih dneh bo tako uprava nadaljevala sestankovanja, rezultati pa bodo ključni za zagotovitev sposobnosti poravnavanja obveznosti. Neuradno je sicer slišati, da je stečaj verjetnejši od prisilke.

Durs: To je davčna tajnost
Na pozive sindikalista Srečka Čaterja, naj Davčna uprava RS (Durs) predlaga stečaj Vegrada, saj ta zamuja s plačilom prispevkov že od februarja, so na Dursu odgovorili: “Dejavno sodelujemo v upniškem odboru in redno spremljamo razmere. Podrobnosti pa so davčna tajnost.” Ob tem so pojasnili, da če neko podjetje zaprosi za odlog plačila prispevkov, se rok plačila zamakne.

Ali je Vegradova uprava to storila, nam na Dursu niso želeli povedati. So pa dodali, da so lani zahtevali uvedbo stečajnega postopka zoper 31 dolžnikov, dolga pa je bilo za dobrih devet milijonov evrov.

Do konca jih gre 320
Stavko je danes pred stavbo velenjskega Vegrada nadaljevalo okoli 320 delavcev, ki bodo v njej vztrajali do izpolnitve zahtev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.