Slovenija
19 ogledov

Uprava (spet) kupuje čas

Danes je pred Vegradom stavkalo 320 delavcev. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Vegrad. Četrtek bo dan D. Če denarja ne bo, gre velenjski gradbinec v stečaj.

“Uprava bo do četrtka jasno povedala, ali je sposobna zagotoviti denar. Če je, se prisilna poravnava nadaljuje, v nasprotnem primeru pa bo vložila predlog za stečaj.” Tako je po seji nadzornega odbora (NO) Vegrada pojasnil njen predsednik v odstopu Klemen Boštjančič.

V naslednjih dneh bo tako uprava nadaljevala sestankovanja, rezultati pa bodo ključni za zagotovitev sposobnosti poravnavanja obveznosti. Neuradno je sicer slišati, da je stečaj verjetnejši od prisilke.

Durs: To je davčna tajnost
Na pozive sindikalista Srečka Čaterja, naj Davčna uprava RS (Durs) predlaga stečaj Vegrada, saj ta zamuja s plačilom prispevkov že od februarja, so na Dursu odgovorili: “Dejavno sodelujemo v upniškem odboru in redno spremljamo razmere. Podrobnosti pa so davčna tajnost.” Ob tem so pojasnili, da če neko podjetje zaprosi za odlog plačila prispevkov, se rok plačila zamakne.

Ali je Vegradova uprava to storila, nam na Dursu niso želeli povedati. So pa dodali, da so lani zahtevali uvedbo stečajnega postopka zoper 31 dolžnikov, dolga pa je bilo za dobrih devet milijonov evrov.

Do konca jih gre 320
Stavko je danes pred stavbo velenjskega Vegrada nadaljevalo okoli 320 delavcev, ki bodo v njej vztrajali do izpolnitve zahtev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.