Upravi Save šteti dnevi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
DUTB je danes na ljubljanskem okrožnem sodišču vložila zahtevo za prenos pooblastil z dolžnika na upnika. S tem bo dobila možnost odpoklicati upravo Save.
Oglej si celoten članek

"Sava je insolventna družba z negativnim kapitalom. Zaradi navedenega in dosedanjih neučinkovitih ukrepov prestrukturiranja je DUTB izgubila zaupanje v dosedanje vodstvo in njegovo sposobnost, da bi lahko vodilo prestrukturiranje holdinga. Ta poteza DUTB ne bo negativno vplivala na poslovanje delujočih družb v holdingu, kot sta Sava Turizem in Gorenjska banka," odločitev pojasnjujejo v slabi banki. 

Cilj DUTB je, da v sodelovanju z ostalimi upniki imenuje novo upravo z ustreznimi izkušnjami, ki bo lahko stabiliziralo razmere, še poudarjajo.  

Matej Narat je šef Save postal konec leta 2015, potem ko mu Banka Slovenije ni dala licence s katero bi postal član uprave Abanke. 

V slabi banki so z vodstvom Save v laseh od letošnjega poletja, ko je DUTB zavrnila njihov načrt preventivnega prestrukturiranja. 

Janne Harjunpaa, glavni operativec slabe banke, je prejšnji teden v intervjuju za Žurnal24 dejal, da so v DUTB preventivno prestrukturiranje družbe sprva podpirali, a da so pogled na poslovanje Save povsem spremenili, ko so jim predstavili načrt za to, ki da je bil katastrofalen. 

"Ne želimo si, da bi Sava končala v stečaju, a če se bo ta zabava nadaljevala, moramo glasbo ustaviti. Bolje, da gre Sava v stečaj, kjer bo zagotovljena transparentnost, kot pa da glasbo izbira Gorenjska banka in moramo vsi plesati po njihovih vižah," je povedal Harjunpaa. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • iko
    21:54 23. Oktober 2015.

    ta gnida ima mesto na Dobu

  • 17:38 23. Oktober 2015.

    haha če mi Banka Slovenije ne izda licence, pa hop k Savi za 17.000 e na mesec...aja za kaj mu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.