Slovenija
19 ogledov

Upravi Save šteti dnevi

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
DUTB je danes na ljubljanskem okrožnem sodišču vložila zahtevo za prenos pooblastil z dolžnika na upnika. S tem bo dobila možnost odpoklicati upravo Save.

"Sava je insolventna družba z negativnim kapitalom. Zaradi navedenega in dosedanjih neučinkovitih ukrepov prestrukturiranja je DUTB izgubila zaupanje v dosedanje vodstvo in njegovo sposobnost, da bi lahko vodilo prestrukturiranje holdinga. Ta poteza DUTB ne bo negativno vplivala na poslovanje delujočih družb v holdingu, kot sta Sava Turizem in Gorenjska banka," odločitev pojasnjujejo v slabi banki. 

Cilj DUTB je, da v sodelovanju z ostalimi upniki imenuje novo upravo z ustreznimi izkušnjami, ki bo lahko stabiliziralo razmere, še poudarjajo.  

Matej Narat je šef Save postal konec leta 2015, potem ko mu Banka Slovenije ni dala licence s katero bi postal član uprave Abanke. 

V slabi banki so z vodstvom Save v laseh od letošnjega poletja, ko je DUTB zavrnila njihov načrt preventivnega prestrukturiranja. 

Janne Harjunpaa, glavni operativec slabe banke, je prejšnji teden v intervjuju za Žurnal24 dejal, da so v DUTB preventivno prestrukturiranje družbe sprva podpirali, a da so pogled na poslovanje Save povsem spremenili, ko so jim predstavili načrt za to, ki da je bil katastrofalen. 

"Ne želimo si, da bi Sava končala v stečaju, a če se bo ta zabava nadaljevala, moramo glasbo ustaviti. Bolje, da gre Sava v stečaj, kjer bo zagotovljena transparentnost, kot pa da glasbo izbira Gorenjska banka in moramo vsi plesati po njihovih vižah," je povedal Harjunpaa. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • iko 21:54 23.oktober 2015.

    ta gnida ima mesto na Dobu

  • blueone 17:38 23.oktober 2015.

    haha če mi Banka Slovenije ne izda licence, pa hop k Savi za 17.000 e na mesec...aja za kaj mu pa Banka Slovenije ni dala licence, a kdo ve?