Upravno sodišče prižgalo rdečo luč

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tožnika nista izkazala potrebe po izdaji začasne odredbe, piše v sporočilu za javnost.
Oglej si celoten članek

Upravno sodišče je v četrtek zavrnilo zahtevo tožilcev Tanje Frank Eler in Mateja Oštirja glede zahteve za izdajo začasne odredbe v primeru neimenovanja evropskih delegiranih tožilcev. Kot je danes sporočilo sodišče, zahteva za izdajo odredbe ni utemeljena.

Tožnika nista izkazala potrebe po izdaji začasne odredbe, piše v sporočilu za javnost.

Frank Elerjeva in Oštir sta novo tožbo in zahtevo za izdajo začasne odredbe v primeru neimenovanja evropskih delegiranih tožilcev vložila prejšnji teden.

Tožbo sta vložila zoper sklep vlade, sprejet 27. maja, da se razveljavi postopek njunega imenovanja in ponovi razpis, ker da Državno-tožilski svet (DTS) ni dal na razpolago vsaj treh kandidatov za eno razpisano mesto, torej skupaj šest, ampak je vladi v potrditev predlagal samo dva - Frank Elerjevo in Oštirja. To po mnenju DTS ni v skladu z zakonodajo.

Upravno sodišče je sicer pred več kot enim mesecem sicer zavrglo prvo tožbo in zahtevo za začasno odredbo v primeru neimenovanja evropskih delegiranih tožilcev. Tožnika sta namreč tožbo vložila prezgodaj, saj še nista prejela sklepa vlade o neseznanitvi z imenovanjem evropskih delegiranih tožilcev. Po prejemu tega sklepa pa sta tožbo vložila ponovno.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:05 13. Avgust 2021.

    če bi bilo že od začetka vse narejeno tko kot je potrebno, nebi bilo potrebnega nobenega pritoževanja. Postopek pač izpelješ …

  • 10:54 13. Avgust 2021.

    ¸tole je pa res blamaža.

  • 10:39 13. Avgust 2021.

    Rada bi bila evropska tožilca, pa še osnov prava ne obvladata ... Res ni čudno, da toliko zadev pade ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.