Slovenija
2172 ogledov

Upravno sodišče prižgalo rdečo luč

sodišče kladivo obsodba sodnik Profimedia
Tožnika nista izkazala potrebe po izdaji začasne odredbe, piše v sporočilu za javnost.

Upravno sodišče je v četrtek zavrnilo zahtevo tožilcev Tanje Frank Eler in Mateja Oštirja glede zahteve za izdajo začasne odredbe v primeru neimenovanja evropskih delegiranih tožilcev. Kot je danes sporočilo sodišče, zahteva za izdajo odredbe ni utemeljena.

Tožnika nista izkazala potrebe po izdaji začasne odredbe, piše v sporočilu za javnost.

Frank Elerjeva in Oštir sta novo tožbo in zahtevo za izdajo začasne odredbe v primeru neimenovanja evropskih delegiranih tožilcev vložila prejšnji teden.

Tožbo sta vložila zoper sklep vlade, sprejet 27. maja, da se razveljavi postopek njunega imenovanja in ponovi razpis, ker da Državno-tožilski svet (DTS) ni dal na razpolago vsaj treh kandidatov za eno razpisano mesto, torej skupaj šest, ampak je vladi v potrditev predlagal samo dva - Frank Elerjevo in Oštirja. To po mnenju DTS ni v skladu z zakonodajo.

Upravno sodišče je sicer pred več kot enim mesecem sicer zavrglo prvo tožbo in zahtevo za začasno odredbo v primeru neimenovanja evropskih delegiranih tožilcev. Tožnika sta namreč tožbo vložila prezgodaj, saj še nista prejela sklepa vlade o neseznanitvi z imenovanjem evropskih delegiranih tožilcev. Po prejemu tega sklepa pa sta tožbo vložila ponovno.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • 5ab88cdfad1c39da632cc9a4d7a3774b4e76408a 11:05 13.avgust 2021.

    če bi bilo že od začetka vse narejeno tko kot je potrebno, nebi bilo potrebnega nobenega pritoževanja. Postopek pač izpelješ tako, kot ti ustreza.

  • jakec1575 10:54 13.avgust 2021.

    ¸tole je pa res blamaža.

  • Naklonsky 10:39 13.avgust 2021.

    Rada bi bila evropska tožilca, pa še osnov prava ne obvladata ... Res ni čudno, da toliko zadev pade ne sodišču!