Uradno: Vsem bodo avtomatsko dvignili limit

Foto: Saša Despot brezstična kartica
Za plačila do 25 evrov ne bo treba vnašati PIN številke
Oglej si celoten članek

"Z 18. oktobrom 2019 se bo spremenila zgornja meja limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Maestro, Mastercard in Visa in sicer iz 15 evrov na 25 evrov. Za plačilo, do vključno 24,99 evra, na POS terminalu na prodajnem mestu tako ne bo več potreben vnos PIN številke," so sporočili iz Združenja bank Slovenije.

Da bo prišlo do dviga limita, ste naši bralci izvedeli že 2. septembra.

Po novem bo vnos PIN številke potreben za potrjevanje brezstičnih plačil nad 25 evrov, razen če bo to izjemoma zahteval POS terminal.

Dodaten limit je odvisen od banke

Zaradi zagotavljanja dodatne varnosti pri brezstični uporabi kartic, so banke in hranilnice že ob prvi uvedbi brezstičnih kartic, postavile dodaten limit za vse kartice, ki omogočajo brezstično plačevanje. Le-ta je odvisen od posamezne banke oz. hranilnice in je določen kot seštevek zneskov zaporednih brezstičnih plačil, ki so bila izvedena brez vnosa PIN številke, so še sporočili iz združenja banke. O tem limitu vas bo najbrž obvestila vaša banka, marsikje pa je ta limit 50 evrov.

To pomeni, da ko boste dosegli skupni znesek predhodnih zaporednih brezstičnih plačil brez PIN-a, ki je pri vaši banki ali hranilnici določen kot limit, boste morali v nadaljevanju tudi pri plačilu zneska pod 25 evrov na prodajnih mestih na POS terminalu vpisati PIN številko vaše kartice.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.