Urbanija: To je bombica

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Neuradno. Mercator kupil En plus, da je nakupa odrešil Ultro.
Oglej si celoten članek

Mercator je z nakupom samopostrežnih bencinskih črpalk naredil uslugo Ultri, trdi naš vir. Če podjetja En plus ne bi kupil Mercator, bi ga morala Ultra, ki pa za to nima denarja.

V pogodbi o prodaji podjetja Hram holdingu leta 2009 naj bi namreč bila prodajna opcija; to pomeni, da bi Hram holding od Ultre lahko zahteval, naj podjetje kupi nazaj, pravi vir. V Hram holdingu so povedali le, da so javna družba ter da so vsa pomembna dejstva objavili na spletni strani borze in podjetja.

Prvi mož Ultre Miloš Urbanija pa je informacijo zanikal. “To je bombica in nategovanje,” je dejal skozi smeh in zatrdil, da v pogodbi, s katero je Ultra prodala delež v podjetju Hram holding, ni bilo nikakršne opcije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:33 5. Julij 2011.

    Če je bilo pred propadom in Ultra ni imela keša, da bi tole odkupli kot piše potem je sigurno morala …

  • 08:55 5. Julij 2011.

    totalna bedarija. kupnina ni bila verjetno velika, če je bila je to skregano z logiko. v vsakem primeru pa bo …

  • 22:06 4. Julij 2011.

    Golobič in Urbanija sta prava bombica za slovenski proračun in državna podjetja. Da ne govorimo o nategovanju Slovencev...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.