Slovenija
52 ogledov

Urbanija: To je bombica

Miloš Urbanija Saša Despot
Neuradno. Mercator kupil En plus, da je nakupa odrešil Ultro.

Mercator je z nakupom samopostrežnih bencinskih črpalk naredil uslugo Ultri, trdi naš vir. Če podjetja En plus ne bi kupil Mercator, bi ga morala Ultra, ki pa za to nima denarja.

V pogodbi o prodaji podjetja Hram holdingu leta 2009 naj bi namreč bila prodajna opcija; to pomeni, da bi Hram holding od Ultre lahko zahteval, naj podjetje kupi nazaj, pravi vir. V Hram holdingu so povedali le, da so javna družba ter da so vsa pomembna dejstva objavili na spletni strani borze in podjetja.

Prvi mož Ultre Miloš Urbanija pa je informacijo zanikal. “To je bombica in nategovanje,” je dejal skozi smeh in zatrdil, da v pogodbi, s katero je Ultra prodala delež v podjetju Hram holding, ni bilo nikakršne opcije.

Komentarjev 3
  • Lakotnik 09:33 05.julij 2011.

    Če je bilo pred propadom in Ultra ni imela keša, da bi tole odkupli kot piše potem je sigurno morala biti tole zastonj tako rekoč, če bodo znal lepo prodajat še nafto kot hrano potem se jim bo sigurno naložba ...prikaži več povrnila slej kot prej, pa še svoj vozni park bodo kamot lahko sedaj ceneje pumpal...

  • elipsa 08:55 05.julij 2011.

    totalna bedarija. kupnina ni bila verjetno velika, če je bila je to skregano z logiko. v vsakem primeru pa bo lahko mercator podajo bencina dobro vkomponiral v dejavnost. če se ozremo vtujino,vsi večji trgovci širijo nabor prodajnih artiklov.

  • sweetdogs 22:06 04.julij 2011.

    Golobič in Urbanija sta prava bombica za slovenski proračun in državna podjetja. Da ne govorimo o nategovanju Slovencev...