Uredite zadeve pravočasno

Foto: DURS
Foto: DURS
Med 31. oktobrom in 4. novembrom 2013 ne bo deloval sistem e-Davki. Vse obrazce, ki imajo rok oddaje konec meseca, uredite pred izklopom.
Oglej si celoten članek

Zaradi "nadgradnje in prenove visokonapetostne instalacije na objektu Zeleni trikotnik" bo med 31. oktobrom in 4. novembrom izključen sistem e-Davki. "Gre zgolj za instalacije na objektu in ni predvidene nobene spremembe na e-Davkih," pravijo na Dursu. Davčna uprava je uporabnike sistema e-Davki 8. oktobra opozorila na napovedana dela.

Kot so pojasnili na Dursu, 45. člen Zakona o davčnem postopku določa, da če je zadnji dan zakonsko predpisanega roka nedelja, državni praznik ali kak drug dan, ko se pri organu ne dela, se izteče rok za izpolnitev obveznosti s pretekom prvega naslednjega delovnika. "Navedeno ne velja za obračune DDV, ki jih morajo davčni zavezanci predložiti davčnemu organu do zadnjega delovnega dne naslednjega meseca po poteku davčnega obdobja. V oktobru je to 30. oktober 2013," opozarjajo na Dursu.

 

Uporabniki lahko oddajo obračun davka tudi pred zakonsko določenim rokom. "Tako je mogoče REK obrazce, z datumom izplačila v dneh, ko sistem ne bo deloval (31. oktobra do vključno 3. novembra 2013) oddati do vključno 30. oktobra ali pa 4. novembra 2013 po 7.uri," še dodajajo na Dursu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.