Slovenija
12 ogledov

Uredite zadeve pravočasno

eDavki DURS
Med 31. oktobrom in 4. novembrom 2013 ne bo deloval sistem e-Davki. Vse obrazce, ki imajo rok oddaje konec meseca, uredite pred izklopom.

Zaradi "nadgradnje in prenove visokonapetostne instalacije na objektu Zeleni trikotnik" bo med 31. oktobrom in 4. novembrom izključen sistem e-Davki. "Gre zgolj za instalacije na objektu in ni predvidene nobene spremembe na e-Davkih," pravijo na Dursu. Davčna uprava je uporabnike sistema e-Davki 8. oktobra opozorila na napovedana dela.

Kot so pojasnili na Dursu, 45. člen Zakona o davčnem postopku določa, da če je zadnji dan zakonsko predpisanega roka nedelja, državni praznik ali kak drug dan, ko se pri organu ne dela, se izteče rok za izpolnitev obveznosti s pretekom prvega naslednjega delovnika. "Navedeno ne velja za obračune DDV, ki jih morajo davčni zavezanci predložiti davčnemu organu do zadnjega delovnega dne naslednjega meseca po poteku davčnega obdobja. V oktobru je to 30. oktober 2013," opozarjajo na Dursu.

 

Uporabniki lahko oddajo obračun davka tudi pred zakonsko določenim rokom. "Tako je mogoče REK obrazce, z datumom izplačila v dneh, ko sistem ne bo deloval (31. oktobra do vključno 3. novembra 2013) oddati do vključno 30. oktobra ali pa 4. novembra 2013 po 7.uri," še dodajajo na Dursu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.