Urednika bi imeli za nadškofa

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Glavni kandidat za zamenjavo nadškofa Antona Stresa, ki naj bi jo snovali v Vatikanu, je odgovorni urednik tednika Družina, Franci Petrič.
Oglej si celoten članek

Petriča naj bi po pisanju časnika Reporter podpirala lobistična infrastruktura "nevidne moči". Za komentar smo poklicali v uredništvo tednika Družina, a so nam povedali, da je Petrič trenutno na dopustu.

Pri Reporterju so prepričani, da se scenarij zamenjave Stresa lahko uresniči, če se bo še naprej poglabljal razkol med duhovniki in verniki zaradi afere z nadškofom Alojzom Uranom.

Temu se očita očetovstvo, zaradi česar Vatikan zahteva njegovo premestitev v Trst. Uran, ki je očetovstvo že zavrnil, je bil pred dnevi zaradi oslabljenega srca hospitaliziran v Ljubljani.

Medtem ko se slovenska Cerkev ukvarja z nezadovoljstvom tistih vernikov, ki verjamejo v Uranovo nedolžnost, pa je na Hrvaškem enoletno zaporno kazen začel prestajati duhovnik Mladen Kožina.

Kožina je obsojen zaradi fotografiranja golih otrok, v akciji, imenovani Oliver, je policija v njegovem računalniku našla več tisoč fotografij dojenčkov in deklic v eksplicitnih položajih. Cerkev mu je predvidoma do izteka zaporne kazni odvzela pravico opravljanja vseh duhovniških nalog, poroča portal Večernji.hr.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:38 8. Avgust 2012.

    Omemba pedofila Kožine je popolnoma neumestna in žaljiva in ne spada v ta članek. Pri njih je vse nevidno in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.