Slovenija
211 ogledov

Urednika bi imeli za nadškofa

Maša za domovino ob dnevu državnosti. Boštjan Tacol
Glavni kandidat za zamenjavo nadškofa Antona Stresa, ki naj bi jo snovali v Vatikanu, je odgovorni urednik tednika Družina, Franci Petrič.

Petriča naj bi po pisanju časnika Reporter podpirala lobistična infrastruktura "nevidne moči". Za komentar smo poklicali v uredništvo tednika Družina, a so nam povedali, da je Petrič trenutno na dopustu.

Pri Reporterju so prepričani, da se scenarij zamenjave Stresa lahko uresniči, če se bo še naprej poglabljal razkol med duhovniki in verniki zaradi afere z nadškofom Alojzom Uranom.

Temu se očita očetovstvo, zaradi česar Vatikan zahteva njegovo premestitev v Trst. Uran, ki je očetovstvo že zavrnil, je bil pred dnevi zaradi oslabljenega srca hospitaliziran v Ljubljani.

Medtem ko se slovenska Cerkev ukvarja z nezadovoljstvom tistih vernikov, ki verjamejo v Uranovo nedolžnost, pa je na Hrvaškem enoletno zaporno kazen začel prestajati duhovnik Mladen Kožina.

Kožina je obsojen zaradi fotografiranja golih otrok, v akciji, imenovani Oliver, je policija v njegovem računalniku našla več tisoč fotografij dojenčkov in deklic v eksplicitnih položajih. Cerkev mu je predvidoma do izteka zaporne kazni odvzela pravico opravljanja vseh duhovniških nalog, poroča portal Večernji.hr.

Komentarjev 1
  • Lavdan 22:38 08.avgust 2012.

    Omemba pedofila Kožine je popolnoma neumestna in žaljiva in ne spada v ta članek. Pri njih je vse nevidno in neoprijemljivo, razen tega, da so zapravili najmanj osemsto milionov evrov.