Uslužbenec na pošti: Zaradi propada Adrie Airways se paketi izgubljajo in vračajo

Foto: Klemen Razinger
Foto: Klemen Razinger
Na Pošti Slovenija zanikajo težave, ki nja bi nastale po propadu slovenskega letalskega prevoznika.
Oglej si celoten članek

"Za vsak slučaj izpolnite ta obrazec, odkar ni več Adrie Airways se paketi nenehno izgubljajo in vračajo," je stranko nedavno obvestil poštni uslužbenec na eni od večjih pošt v Ljubljani. Bralka je v Barcelono pošiljala paket v velikosti škatle za čevlje in lažji od od dveh kilogramov, kar ustreza kriterijem navadne pisemske pošiljke in bi lahko bil v tujino odposlan kot nepriporočena pošiljka za 10,61 evra, kar je bralka tudi želela.

Zaradi domnevnih težav z izgubljanjem in vračanjem paketov, se je uslužbenec odločil, da pošiljko odpremi kot paket, ki se v tujino pošiljalo le na način priporočeno, storitev pa je dobre tri evre dražja. "Nič še ne vemo, kako dolgo se bodo te težave še dogajale," je še dodal poštni uslužbenec. 

Na Pošti Slovenija težave z izgubljenimi paketi zanikajo. "Zaradi stečaja Adrie Airways nismo zaznali nikakršnih težav zaradi izgube pošiljk," pravi Megi Jarc, predstavnica za stike z mediji. Prav tako naj ne bi prihajalo do nobenih zamud pri dostavi paketov. "Roki prenosa se zaradi stečaja našega letalskega prevoznika načeloma niso podaljšali," zagotavlja Jarčeva in dodaja tudi "V Pošti Slovenije smo  vse napore vložili v to, da pošiljke, ki so nam bile zaupane v prenos, iz Slovenije v tujino odpravimo kar najhitreje, kar nam je v zelo kratkem času tudi uspelo."

Pošta Slovenije trenutno sodeluje s Croatia Airlines, Air Serbia, Turkish Airlines in Lufthanso, dogovarjajo pa se še z drugimi letalskimi prevozniki. Računajo tudi, da se bodo po koncu tedna, ko bo v veljavo spet stopil zimski vozni red letenja, odprle dodatne možnosti za hitrejše lete na posamezne destinacije. 

Na Pošti Slovenija zagotavljajo še, da se zaradi menjave letalskega prevoznika njihove storitve  ne bodo podražile.

V katere države se pošiljke zdaj dostavljajo po cesti? Cestni prevoz poštnih pošiljk med poštnimi operaterji še nadalje ostaja organiziran v vse sosednje države in Nemčijo.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • vec
    13:38 20. Oktober 2019.

    ja jest tud ne najdem ene salame v prekajevalnici, zginla k kafra, čeprav je par dni nazaj še visela, dans …

  • 10:31 20. Oktober 2019.

    Ne izgubljajo se zaradi Adrie, ampak zaradi marsičesa drugega. Da ne govorimo o poškodbah, kjer so pa v glavnem krive …

  • 08:25 20. Oktober 2019.

    Adria ni nikdar letela redno v Barcelono??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.