Slovenija
4767 ogledov

Uslužbenec na pošti: Zaradi propada Adrie Airways se paketi izgubljajo in vračajo

Poštar Klemen Razinger
Na Pošti Slovenija zanikajo težave, ki nja bi nastale po propadu slovenskega letalskega prevoznika.

"Za vsak slučaj izpolnite ta obrazec, odkar ni več Adrie Airways se paketi nenehno izgubljajo in vračajo," je stranko nedavno obvestil poštni uslužbenec na eni od večjih pošt v Ljubljani. Bralka je v Barcelono pošiljala paket v velikosti škatle za čevlje in lažji od od dveh kilogramov, kar ustreza kriterijem navadne pisemske pošiljke in bi lahko bil v tujino odposlan kot nepriporočena pošiljka za 10,61 evra, kar je bralka tudi želela.

Zaradi domnevnih težav z izgubljanjem in vračanjem paketov, se je uslužbenec odločil, da pošiljko odpremi kot paket, ki se v tujino pošiljalo le na način priporočeno, storitev pa je dobre tri evre dražja. "Nič še ne vemo, kako dolgo se bodo te težave še dogajale," je še dodal poštni uslužbenec. 

Na Pošti Slovenija težave z izgubljenimi paketi zanikajo. "Zaradi stečaja Adrie Airways nismo zaznali nikakršnih težav zaradi izgube pošiljk," pravi Megi Jarc, predstavnica za stike z mediji. Prav tako naj ne bi prihajalo do nobenih zamud pri dostavi paketov. "Roki prenosa se zaradi stečaja našega letalskega prevoznika načeloma niso podaljšali," zagotavlja Jarčeva in dodaja tudi "V Pošti Slovenije smo  vse napore vložili v to, da pošiljke, ki so nam bile zaupane v prenos, iz Slovenije v tujino odpravimo kar najhitreje, kar nam je v zelo kratkem času tudi uspelo."

Pošta Slovenije trenutno sodeluje s Croatia Airlines, Air Serbia, Turkish Airlines in Lufthanso, dogovarjajo pa se še z drugimi letalskimi prevozniki. Računajo tudi, da se bodo po koncu tedna, ko bo v veljavo spet stopil zimski vozni red letenja, odprle dodatne možnosti za hitrejše lete na posamezne destinacije. 

Na Pošti Slovenija zagotavljajo še, da se zaradi menjave letalskega prevoznika njihove storitve  ne bodo podražile.

V katere države se pošiljke zdaj dostavljajo po cesti? Cestni prevoz poštnih pošiljk med poštnimi operaterji še nadalje ostaja organiziran v vse sosednje države in Nemčijo.

 

 

Komentarjev 6
 • Avatar vec
  vec 13:38 20.oktober 2019.

  ja jest tud ne najdem ene salame v prekajevalnici, zginla k kafra, čeprav je par dni nazaj še visela, dans je ni, HEBENO resno sumim da zarad ADRIJE !!!!??? aja pa jebala vas adrija, če je niso znali voditi naj ...prikaži večj gre v pisdo, tako kot banka, in vse kar je blo prodano, vsi so samo grabili, ko je zmanjkalo pa ajde dajte vsi peneze na kup da se mene zvleče vun. fkoff pa tako vodstvo, in PRAV JE TAKO, dokler ne bo nihče nič ODGOVARJAL bo tako.

 • Avatar jezeran
  jezeran 10:31 20.oktober 2019.

  Ne izgubljajo se zaradi Adrie, ampak zaradi marsičesa drugega. Da ne govorimo o poškodbah, kjer so pa v glavnem krive stranke, ker ga ne znajo pravilno zapakirati

 • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 08:25 20.oktober 2019.

  Adria ni nikdar letela redno v Barcelono??