Uslužbenka doma starejših okužena, 12 jih je v karanteni

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V novomeškem Domu starejših občanov potrdili okužbo pri eni izmed zaposlenih.
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, včeraj so pri nas opravili 829 testiranj in potrdili 14 okužb z novim koronavirusom, umrla je ena oseba s covidom-19. Bolnišnično obravnavo potrebuje 22 bolnikov s covidom-19, od tega so trije na intenzivni negi. V petek so iz bolnišnice odpustili eno osebo z novo koronavirusno boleznijo.

Okužena uslužbenka doma starejših

Tri okužbe so potrdili v občini Velenje, dve v Ljubljani, po eno pa v občinah Grosuplje, Straža, Loška dolina, Polzela, Mozirje, Slovenj Gradec, Mislinja in Trnovska vas. 

Ena izmed okuženih je zaposlena v Domu starejših občanov Novo mesto. Da je ena od sodelavk pozitivna na covid-19, so izvedeli v petek, je povedala direktorica doma Milena Dular.

Po njenih navedbah so takoj izvedli vse predvidene ukrepe. 12 delavk, ki so bile z okuženo v stiku, je ostalo doma, oddelek, na katerem je sodelavka delala, pa so spremenili v sivo cono. Dom je do nadaljnjega zaprt za vse obiskovalce, je pojasnila Dularjeva.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 so doslej so v Sloveniji potrdili 2247 okužb s koronavirusom, skupaj je umrlo 126 bolnikov s covidom-19. Aktivnih primerov okužb v državi je 181. Število dnevno potrjenih okužb sicer v avgustu še ni preseglo 20.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:48 8. Avgust 2020.

    USLUŽBENKA JE ZIHER INFILTRIRANA IN BO TEMU PRIMERNO NAGRAJENA

  • 14:29 8. Avgust 2020.

    Dopustniki nam bodo polnili karantene, na stroške davkoplačevalcev, tudi tistih, ki se dopusta ne morejo privoščiti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.