Slovenija
2630 ogledov

Uslužbenka doma starejših okužena, 12 jih je v karanteni

Čakalnica Profimedia
V novomeškem Domu starejših občanov potrdili okužbo pri eni izmed zaposlenih.

Kot smo že poročali, včeraj so pri nas opravili 829 testiranj in potrdili 14 okužb z novim koronavirusom, umrla je ena oseba s covidom-19. Bolnišnično obravnavo potrebuje 22 bolnikov s covidom-19, od tega so trije na intenzivni negi. V petek so iz bolnišnice odpustili eno osebo z novo koronavirusno boleznijo.

Okužena uslužbenka doma starejših

Tri okužbe so potrdili v občini Velenje, dve v Ljubljani, po eno pa v občinah Grosuplje, Straža, Loška dolina, Polzela, Mozirje, Slovenj Gradec, Mislinja in Trnovska vas. 

Ena izmed okuženih je zaposlena v Domu starejših občanov Novo mesto. Da je ena od sodelavk pozitivna na covid-19, so izvedeli v petek, je povedala direktorica doma Milena Dular.

Po njenih navedbah so takoj izvedli vse predvidene ukrepe. 12 delavk, ki so bile z okuženo v stiku, je ostalo doma, oddelek, na katerem je sodelavka delala, pa so spremenili v sivo cono. Dom je do nadaljnjega zaprt za vse obiskovalce, je pojasnila Dularjeva.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 so doslej so v Sloveniji potrdili 2247 okužb s koronavirusom, skupaj je umrlo 126 bolnikov s covidom-19. Aktivnih primerov okužb v državi je 181. Število dnevno potrjenih okužb sicer v avgustu še ni preseglo 20.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Božidar Dinič 18:48 08.avgust 2020.

    USLUŽBENKA JE ZIHER INFILTRIRANA IN BO TEMU PRIMERNO NAGRAJENA

  • Ender3 14:29 08.avgust 2020.

    Dopustniki nam bodo polnili karantene, na stroške davkoplačevalcev, tudi tistih, ki se dopusta ne morejo privoščiti.