Uspeh razpisa: 19 služb

Foto: Žurnal24 Po napovedih Banke Slovenije šele leta 2013 lahko pričakujemo zmanjšanje brezpos
Rezultat. 
Z razpisanega 1,1 milijona evrov so spodbudili 19 zaposlitev. Načrtovali so jih 200.
Oglej si celoten članek

Zavod za zaposlovanje napoveduje višje subvencije za zaposlitev brezposelnih prejemnikov socialnih pomoči. Delodajalci, ki bodo takega brezposelnega zaposlili za določen čas najmanj enega leta, bodo dobili subvencijo v višini 4.500 evrov, za zaposlitev za nedoločen čas pa devet tisoč evrov. To je 1.150 oziroma 2.300 evrov več kot lani.

Lani je namreč po tem razpisu delo dobilo le 19 prejemnikov denarnih socialnih pomoči, čeprav je zavod predvidel kar 200 zaposlitev in za to namenil 1,1 milijona evrov. Za primerjavo: leta 2008 so delodajalci zaposlili 181 prejemnikov pomoči, leta 2007 pa celo 311.

Konkurenca med razpisi
Na zavodu ocenjujejo, da so podjetja te ljudi raje prijavila na razpise, kjer so subvencije višje. Za denimo enoletno zaposlitev prek programa Zaposli.me je podjetje lani dobilo štiri tisoč evrov, torej 650 evrov več. Za zaposlitev za najmanj dve leti pa osem tisoč evrov, kar je 1.300 evrov več.

Program Zaposli.me spodbuja zaposlovanje težje zaposljivih brezposelnih (starejših od 50, mlajših od 25 let ...), kar pomeni, da lahko delodajalci na ta razpis prijavijo tudi prejemnike socialnih pomoči. Z višjimi spodbudami zanje po novem to ne bo več ugodnejše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.