Slovenija
5 ogledov

Uspeh razpisa: 19 služb

Po napovedih Banke Slovenije šele leta 2013 lahko pričakujemo zmanjšanje brezpos Žurnal24 main
Rezultat. 
Z razpisanega 1,1 milijona evrov so spodbudili 19 zaposlitev. Načrtovali so jih 200.

Zavod za zaposlovanje napoveduje višje subvencije za zaposlitev brezposelnih prejemnikov socialnih pomoči. Delodajalci, ki bodo takega brezposelnega zaposlili za določen čas najmanj enega leta, bodo dobili subvencijo v višini 4.500 evrov, za zaposlitev za nedoločen čas pa devet tisoč evrov. To je 1.150 oziroma 2.300 evrov več kot lani.

Lani je namreč po tem razpisu delo dobilo le 19 prejemnikov denarnih socialnih pomoči, čeprav je zavod predvidel kar 200 zaposlitev in za to namenil 1,1 milijona evrov. Za primerjavo: leta 2008 so delodajalci zaposlili 181 prejemnikov pomoči, leta 2007 pa celo 311.

Konkurenca med razpisi
Na zavodu ocenjujejo, da so podjetja te ljudi raje prijavila na razpise, kjer so subvencije višje. Za denimo enoletno zaposlitev prek programa Zaposli.me je podjetje lani dobilo štiri tisoč evrov, torej 650 evrov več. Za zaposlitev za najmanj dve leti pa osem tisoč evrov, kar je 1.300 evrov več.

Program Zaposli.me spodbuja zaposlovanje težje zaposljivih brezposelnih (starejših od 50, mlajših od 25 let ...), kar pomeni, da lahko delodajalci na ta razpis prijavijo tudi prejemnike socialnih pomoči. Z višjimi spodbudami zanje po novem to ne bo več ugodnejše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.