Ustanavljajo Slovenske gozdove

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Družba bo lahko ob naravnih nesrečah, kot je žledolom, začasno posegla na trg.
Oglej si celoten članek


Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je pripravilo osnutek zakona, po katerem bo z državnimi gozdovi gospodarilo novoustanovljeno podjetje Slovenski gozdovi. Družba bo lahko ob naravnih nesrečah, kot je žledolom, tudi začasno posegla na trg. Za zagon je predviden najem posojila pri EIB v višini od 30 do 40 milijonov evrov.

 

Kot je danes v izjavi za medije v Ljubljani dejal resorni minister Dejan Židan, se je izkazalo, da sedanji način javno-zasebnega gospodarjenja z državnimi gozdovi – s koncesijami – ni učinkovit. Takšno je tudi stališče koalicije, ki je po usklajevanjih soglašala, da se osnutek zakona danes zvečer oziroma v četrtek zjutraj pošlje v javno obravnavo.

 

"S tem zakonom uresničujemo koalicijsko zavezo, da gre upravljanje z državnimi gozdovi v enovito podjetje. Tako se ustanavlja upravitelj in gospodar državnega gozda," je dejal minister.

 

Kdaj bo podjetje Slovenski gozdovi, ki bo družba z omejeno odgovornostjo (d. o. o.), zaživelo, je odvisno od usklajevanj in sprejema zakona. Minister si želi čimprejšnje ustanovitve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:00 16. April 2014.

    Praktične izkušnje pri gradnji z lesom in energetski sanaciji stavb z lesom<br />http://izs.mitv.si/asset/zmxNHj5mucGN3F7Nt

  • 16:59 16. April 2014.

    Les kot gradivo: http://izs.mitv.si/asset/MgntjQDPcyn4LK7Xz

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.