Ustavil pred kolono in odtočil

Foto: Žurnal24 Mala potreba je bila za voznika avtomobila tako nujna, da je ustavil pred več ko
Mala potreba je bila za voznika avtomobila tako nujna, da je ob zoženju ustavil pred več kot štiri kilometre dolgo kolono, stopil vstran in odtočil. Tovrstno početje vas bo olajšalo za dobrih 450 evrov.
Oglej si celoten članek

"Na avtocesti je na sredini zoženja pri Logatcu ustavil gospod v sivem berlingu, šel okrog avta in hupanju čakajočih navkljub lepo počasi opravil malo potrebo. Za nami je bila kolona vozil dolga več kot štiri kilometre," je zatrdil bralec.

Potreba, vredna 450 evrov

"Predpisana kazen za sprehajanje po avtocesti znaša 150 evrov, 40 evrov bo posameznik plačal, če ob izstopu iz avtomobila nima oblečenega odsevnega jopiča. Poleg tega je na avtocesti prepovedano obračanje, ustavitev, vzvratna vožnja ali parkiranje. Na odstavnem pasu je prepovedana vožnja, parkiranje in ustavitev, dovoljene so le ustavitve v sili. Za kršitev tega člena ZVCP je predpisana globa v višini 260 evrov,"
nam pojasni Maja Adlešič, tiskovna predstavnica PU Ljubljana.

Pri vsakem tovrstnem prekršku policisti preverijo okoliščine, nakar se izreče globa. "Takšno početje vsekakor ni varno in ogroža druge udeležence v prometu," doda Adlešičeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.