Slovenija
28 ogledov

Ustavil pred kolono in odtočil

Mala potreba je bila za voznika avtomobila tako nujna, da je ustavil pred več ko Žurnal24 main
Mala potreba je bila za voznika avtomobila tako nujna, da je ob zoženju ustavil pred več kot štiri kilometre dolgo kolono, stopil vstran in odtočil. Tovrstno početje vas bo olajšalo za dobrih 450 evrov.

"Na avtocesti je na sredini zoženja pri Logatcu ustavil gospod v sivem berlingu, šel okrog avta in hupanju čakajočih navkljub lepo počasi opravil malo potrebo. Za nami je bila kolona vozil dolga več kot štiri kilometre," je zatrdil bralec.

Potreba, vredna 450 evrov

"Predpisana kazen za sprehajanje po avtocesti znaša 150 evrov, 40 evrov bo posameznik plačal, če ob izstopu iz avtomobila nima oblečenega odsevnega jopiča. Poleg tega je na avtocesti prepovedano obračanje, ustavitev, vzvratna vožnja ali parkiranje. Na odstavnem pasu je prepovedana vožnja, parkiranje in ustavitev, dovoljene so le ustavitve v sili. Za kršitev tega člena ZVCP je predpisana globa v višini 260 evrov,"
nam pojasni Maja Adlešič, tiskovna predstavnica PU Ljubljana.

Pri vsakem tovrstnem prekršku policisti preverijo okoliščine, nakar se izreče globa. "Takšno početje vsekakor ni varno in ogroža druge udeležence v prometu," doda Adlešičeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.