Ustavili postavitev četrte

Foto: Žurnal24 Koordinacijski odbor BS3 in mestna občina sta se za postavitev zapornic na vhodi
Zapornice v BS3. Kljub nasprotovanju nadaljujejo zapiranje soseske.
Oglej si celoten članek

Ob postavljanju četrte zapornice v soseski BS3 na Reboljevi ulici v Ljubljani se je zapletlo. V zemljiški knjigi vpisani lastnik zemljišča, na katerem je cesta, se je pritožil in ustavil dela, je potrdil član koordinacijskega odbora za postavitev zapornic Zore Lukin. “Lastništvo je zelo problematično, saj se stvari leta niso urejale. Ta lastnik se pojavlja v trenutku, ko se širi cesta za zapornico, in ne vem, kaj pričakuje,” je dejal.

Dve od štirih zapornic na Puhovi in Trebinjski ulici je Mestna občina Ljubljana (MOL) postavila jeseni, nato so dela zaradi zmrzali ustavili. Kljub zapletom pri zadnji zapornici je delavcem KPL uspelo pripraviti otoček na dovozni cesti za postavitev tretje na Maroltovi ulici.

Najverjetneje prav zaradi neurejenega lastništva pa MOL ob zaprtju soseske ne bo uredila makadamskih parkirišč. Da jih bodo, je sicer jeseni za naš časopis zatrdil Lukin. Stanovalci se zanje namreč še vedno borijo z Gipossom in Bojanom Gjuro, ki je enkrat že ustavil urejanje večkrat poplavljenih parkirišč.

Vseh niso prepričali
Zapornicam sicer še vedno nasprotujejo nekateri stanovalci BS3. Odslej bodo morali za parkiranje namreč pridobiti kartico za dvig zapornice, ki bo stala sto evrov na leto, izdala pa jo bo MOL. Igor Ljubin je v ta namen postavil spletno stran, s pozivi proti postavljanju zapornic pa se je obrnil tudi na državno upravo. Kot pravi, gre pri dostopih v sosesko za javne poti, ki jih brez urbanistične presoje ne bi smeli zapreti, prav tako pa se kot nekateri drugi ne strinja z višino plačila za kartice. Meni, da bi se bilo mogoče stroškom izogniti z dovolilnicami za parkiranje, nadzor nad njimi pa bi lahko opravljali mestni redarji. Po njegovih podatkih je proti zapornicam na mestnem inšpektoratu posredovalo še 18 meščanov.

Vlog za 2.400 kartic
Zapornice bodo začele delovati, ko bo 70 odstotkov stanovalcev, ki se bodo odločili za pridobitev kartice, plačalo prvo položnico. Doslej je koordinacijski odbor prejel okoli 1.800 vlog za okoli 2.400 kartic. Nekateri so namreč zaprosili za dve kartici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.