Slovenija
6 ogledov

Ustavili postavitev četrte

Koordinacijski odbor BS3 in mestna občina sta se za postavitev zapornic na vhodi Žurnal24 main
Zapornice v BS3. Kljub nasprotovanju nadaljujejo zapiranje soseske.

Ob postavljanju četrte zapornice v soseski BS3 na Reboljevi ulici v Ljubljani se je zapletlo. V zemljiški knjigi vpisani lastnik zemljišča, na katerem je cesta, se je pritožil in ustavil dela, je potrdil član koordinacijskega odbora za postavitev zapornic Zore Lukin. “Lastništvo je zelo problematično, saj se stvari leta niso urejale. Ta lastnik se pojavlja v trenutku, ko se širi cesta za zapornico, in ne vem, kaj pričakuje,” je dejal.

Dve od štirih zapornic na Puhovi in Trebinjski ulici je Mestna občina Ljubljana (MOL) postavila jeseni, nato so dela zaradi zmrzali ustavili. Kljub zapletom pri zadnji zapornici je delavcem KPL uspelo pripraviti otoček na dovozni cesti za postavitev tretje na Maroltovi ulici.

Najverjetneje prav zaradi neurejenega lastništva pa MOL ob zaprtju soseske ne bo uredila makadamskih parkirišč. Da jih bodo, je sicer jeseni za naš časopis zatrdil Lukin. Stanovalci se zanje namreč še vedno borijo z Gipossom in Bojanom Gjuro, ki je enkrat že ustavil urejanje večkrat poplavljenih parkirišč.

Vseh niso prepričali
Zapornicam sicer še vedno nasprotujejo nekateri stanovalci BS3. Odslej bodo morali za parkiranje namreč pridobiti kartico za dvig zapornice, ki bo stala sto evrov na leto, izdala pa jo bo MOL. Igor Ljubin je v ta namen postavil spletno stran, s pozivi proti postavljanju zapornic pa se je obrnil tudi na državno upravo. Kot pravi, gre pri dostopih v sosesko za javne poti, ki jih brez urbanistične presoje ne bi smeli zapreti, prav tako pa se kot nekateri drugi ne strinja z višino plačila za kartice. Meni, da bi se bilo mogoče stroškom izogniti z dovolilnicami za parkiranje, nadzor nad njimi pa bi lahko opravljali mestni redarji. Po njegovih podatkih je proti zapornicam na mestnem inšpektoratu posredovalo še 18 meščanov.

Vlog za 2.400 kartic
Zapornice bodo začele delovati, ko bo 70 odstotkov stanovalcev, ki se bodo odločili za pridobitev kartice, plačalo prvo položnico. Doslej je koordinacijski odbor prejel okoli 1.800 vlog za okoli 2.400 kartic. Nekateri so namreč zaprosili za dve kartici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.