Ustni del bi izvedli med poukom

Foto: Žurnal24 Prijavljeni na splošno maturo se bodo jutri preizkusili v materinščini, poklicni
Prenova gimnazije. Na maturi 2012 tri spremembe, ravnatelji pa pogrešajo nivoje.
Oglej si celoten članek

“Na maturi 2012 bo dolžina pol pri izbirnih maturitetnih predmetih enotna, pri vseh predmetih pa bo poleg eksternega tudi interno ocenjevanje, česar do zdaj ni bilo,” nam je povedal Ciril Dominko, ravnatelj ljubljanske bežigrajske gimnazije.

Če bo dijak izbral predmeta, za katera bo izpit razpisan na isti dan, bo enega opravljal v jesenskem roku, veljalo pa bo, kot da ga je opravil že v spomladanskem, kar je pomembno za vpis na fakulteto. “Žal pa so določili še več izbirnih predmetov, ki jih dijaki med seboj ne smejo kombinirati, denimo ekonomije in informatike,” je pristavil ravnatelj.

Zamujena priložnost
Po njegovih besedah so ravnatelji v preteklosti večkrat opozorili, da bi morali pri vseh predmetih ločiti višji in osnovni nivo, prav tako bi kazalo ustni del mature izpeljati že v sklopu pouka. “Tako bi za vse letnike nemoteno potekal do sredine junija, pisni del mature pa bi izvedli ob koncu meseca,” je razložil ravnatelj in dodal, da bi lahko prenovo gimnazijskih programov, ki poteka tretje leto, bolje izkoristili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.