Slovenija
17 ogledov

Ustni del bi izvedli med poukom

Prijavljeni na splošno maturo se bodo jutri preizkusili v materinščini, poklicni Žurnal24 main
Prenova gimnazije. Na maturi 2012 tri spremembe, ravnatelji pa pogrešajo nivoje.

“Na maturi 2012 bo dolžina pol pri izbirnih maturitetnih predmetih enotna, pri vseh predmetih pa bo poleg eksternega tudi interno ocenjevanje, česar do zdaj ni bilo,” nam je povedal Ciril Dominko, ravnatelj ljubljanske bežigrajske gimnazije.

Če bo dijak izbral predmeta, za katera bo izpit razpisan na isti dan, bo enega opravljal v jesenskem roku, veljalo pa bo, kot da ga je opravil že v spomladanskem, kar je pomembno za vpis na fakulteto. “Žal pa so določili še več izbirnih predmetov, ki jih dijaki med seboj ne smejo kombinirati, denimo ekonomije in informatike,” je pristavil ravnatelj.

Zamujena priložnost
Po njegovih besedah so ravnatelji v preteklosti večkrat opozorili, da bi morali pri vseh predmetih ločiti višji in osnovni nivo, prav tako bi kazalo ustni del mature izpeljati že v sklopu pouka. “Tako bi za vse letnike nemoteno potekal do sredine junija, pisni del mature pa bi izvedli ob koncu meseca,” je razložil ravnatelj in dodal, da bi lahko prenovo gimnazijskih programov, ki poteka tretje leto, bolje izkoristili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.