Utajili četrt milijona evrov

Foto: Žurnal24 Govorice o razpadu evroskupine ne ponehajo. (Foto: iStockphoto)
Kriminalna združba je z uvozom razkošnih vozil, za katera niso plačali davka, državni proračun oškodovala za prek 260 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Novomeški kriminalisti so kazensko ovadili 14 oseb, starih med 25 in 47 let, z območja Celja, Ljubljane, Kopra in Postojne, ter tri podjetja z območja Novega mesta, Kopra in Celja.

Osumljenci so prek treh podjetij iz EU kupili in pripeljali v Slovenijo 27 osebnih vozil visokega cenovnega razreda. Pri tem niso plačali davka na motorna vozila in državo oškodovali za 262.691 evrov, so sporočili s PU Novo mesto.

Prav tako so trije osumljenci iz omenjene združbe v imenu novomeškega podjetja sklenili gradbeni posel z novogoriškim podjetjem. Delo so Novomeščani opravili, a niso odvedli DDV. Za izvršitev kaznivega dejanja so bile uporabljene ponarejene listine, podjetje iz Nove Gorice pa je bilo oškodovano za več kot 25 tisoč evrov.

Policisti so opravili več hišnih preiskav in zasegli dokumentacijo, dva osumljenca pa so privedli pred preiskovalnega sodnika, ki ju je po zaslišanju izpustil. Novomeški kriminalisti v okviru preiskave še zbirajo informacije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.