Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Utajili četrt milijona evrov

Govorice o razpadu evroskupine ne ponehajo. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Kriminalna združba je z uvozom razkošnih vozil, za katera niso plačali davka, državni proračun oškodovala za prek 260 tisoč evrov.

Novomeški kriminalisti so kazensko ovadili 14 oseb, starih med 25 in 47 let, z območja Celja, Ljubljane, Kopra in Postojne, ter tri podjetja z območja Novega mesta, Kopra in Celja.

Osumljenci so prek treh podjetij iz EU kupili in pripeljali v Slovenijo 27 osebnih vozil visokega cenovnega razreda. Pri tem niso plačali davka na motorna vozila in državo oškodovali za 262.691 evrov, so sporočili s PU Novo mesto.

Prav tako so trije osumljenci iz omenjene združbe v imenu novomeškega podjetja sklenili gradbeni posel z novogoriškim podjetjem. Delo so Novomeščani opravili, a niso odvedli DDV. Za izvršitev kaznivega dejanja so bile uporabljene ponarejene listine, podjetje iz Nove Gorice pa je bilo oškodovano za več kot 25 tisoč evrov.

Policisti so opravili več hišnih preiskav in zasegli dokumentacijo, dva osumljenca pa so privedli pred preiskovalnega sodnika, ki ju je po zaslišanju izpustil. Novomeški kriminalisti v okviru preiskave še zbirajo informacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.