Utopitev 27-letnice, iz morja reševali tudi Slovenca

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Zaradi vremenskih neprilik je bila v teh dneh večkrat na delu reševalna služba na Hrvaškem, med drugim so iz razburkanega morja reševali tudi Slovenca, medtem ko za 27-letnico iz Dubrovnika žal ni bilo več pomoči.
Oglej si celoten članek

Zaradi vremenske hude ure so bili uslužbenci hrvaških luških kapetanij in reševalnih služb v sredo in včeraj večkrat na delu; med drugim so tri ljudi rešili pred utopitvijo, je potrdilo tamkajšnje Ministrstvo morja, prometa in infrastrukture.

Žal je pomoč po drugi strani prišla prepozno za 27-letno žensko iz Dubrovnika. Nanjo so policijo opozorili mimoidoči, ki so opazili plavajoče žensko telo. Po podatkih pristojne policije je v trenutku, ko so jo izvlekli iz vode, še kazala znake življenja.

V bližini sta bila slučajno dva zdravnika, ki sta takoj začela z oživljanjem, ki pa ni bilo uspešno. Vzrok smrti bo pokazala obdukcija.

V Umagu so medtem rešili 44-letnega slovenskega državljana, ki zaradi visokih valov ni mogel iz morja. Uslužbenci umaške luške izpostave so ga potegnili na reševalni čoln in ga prepeljali na obalo. Ekipa prve pomoči mu je takoj nudila pomoč zaradi izčrpanosti. Na lastno željo je bil nato prepeljan čez mejo v izolsko bolnišnico.

V noči pred tem je pri Ugljanu nasedla jadrnica, ki je plula pod madžarsko zastavo. Na krovu je bil zakonski par, v nesreči je moški ostal brez prsta na roki, ženska pa ni bila poškodovana, le v šoku.

Na območju Zadra je včeraj okrog 14. ure stekla reševalna akcija avstrijskega državljana, ki je padel z jahte, pri čemer si je zlomil nogo, na območju Pule pa so reševalci iz morja rešili 40-letnega očeta in njegovega 12-letnega sina, državljana Srbije.

Težave sta imeli še dve jadrnici, ena na območju Pule, druga na območju Rijeke, pri Crikvenici pa je v noči iz srede na četrtek potonilo plovilo pod hrvaško zastavo. Na krovu ni bilo nikogar.

Preberite še:

 - Neučite se, kako pomagati utopljencu

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 19:26 30. Junij 2017.

    res je.

  • 12:05 30. Junij 2017.

    Si pač strahopetec. <br />In tudi narobe razumeš odločitev arbitraže kot neko hudo zmago Slovenije kot nam jo kaže trenutna …

  • 12:01 30. Junij 2017.

    Se ti hecaš? Se bojiš, da ti kdo časti piče in jelo? Cel svet se dela norca iz nas, medtem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.