Slovenija > Črna kronika
168 ogledov

Utopitev 27-letnice, iz morja reševali tudi Slovenca

Razburkano morje Suzana Kos
Zaradi vremenskih neprilik je bila v teh dneh večkrat na delu reševalna služba na Hrvaškem, med drugim so iz razburkanega morja reševali tudi Slovenca, medtem ko za 27-letnico iz Dubrovnika žal ni bilo več pomoči.

Zaradi vremenske hude ure so bili uslužbenci hrvaških luških kapetanij in reševalnih služb v sredo in včeraj večkrat na delu; med drugim so tri ljudi rešili pred utopitvijo, je potrdilo tamkajšnje Ministrstvo morja, prometa in infrastrukture.

Žal je pomoč po drugi strani prišla prepozno za 27-letno žensko iz Dubrovnika. Nanjo so policijo opozorili mimoidoči, ki so opazili plavajoče žensko telo. Po podatkih pristojne policije je v trenutku, ko so jo izvlekli iz vode, še kazala znake življenja.

V bližini sta bila slučajno dva zdravnika, ki sta takoj začela z oživljanjem, ki pa ni bilo uspešno. Vzrok smrti bo pokazala obdukcija.

V Umagu so medtem rešili 44-letnega slovenskega državljana, ki zaradi visokih valov ni mogel iz morja. Uslužbenci umaške luške izpostave so ga potegnili na reševalni čoln in ga prepeljali na obalo. Ekipa prve pomoči mu je takoj nudila pomoč zaradi izčrpanosti. Na lastno željo je bil nato prepeljan čez mejo v izolsko bolnišnico.

V noči pred tem je pri Ugljanu nasedla jadrnica, ki je plula pod madžarsko zastavo. Na krovu je bil zakonski par, v nesreči je moški ostal brez prsta na roki, ženska pa ni bila poškodovana, le v šoku.

Na območju Zadra je včeraj okrog 14. ure stekla reševalna akcija avstrijskega državljana, ki je padel z jahte, pri čemer si je zlomil nogo, na območju Pule pa so reševalci iz morja rešili 40-letnega očeta in njegovega 12-letnega sina, državljana Srbije.

Težave sta imeli še dve jadrnici, ena na območju Pule, druga na območju Rijeke, pri Crikvenici pa je v noči iz srede na četrtek potonilo plovilo pod hrvaško zastavo. Na krovu ni bilo nikogar.

Preberite še:

 - Neučite se, kako pomagati utopljencu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • reider 19:26 30.junij 2017.

    res je.

  • Pepe007 12:05 30.junij 2017.

    Si pač strahopetec. In tudi narobe razumeš odločitev arbitraže kot neko hudo zmago Slovenije kot nam jo kaže trenutna politika. Pridobili par km2 vode v piranskem zalivu glede na sredinsko črto, pomembno samo za max pet ribičev, potem se ...prikaži več neha in je samo koridor. Naselja s Slovenci so ostala preko meje.

  • silverst3r 12:01 30.junij 2017.

    Se ti hecaš? Se bojiš, da ti kdo časti piče in jelo? Cel svet se dela norca iz nas, medtem ko nas naši mediji prepričujejo, da je to dobro, saj smo dobil 2/3 zaliva. 2/3?!? :O Hrvati se pa smejijo. ...prikaži več Takrat ko je na to opozarjal SDS ste poslušali levo falango, zdaj svoje vzorce ponavljate.