Uvod v novo sojenje, ovadenih deset

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Boris Popovič zaslišan pri preiskovalni sodnici zaradi dejanj iz leta 2008.
Oglej si celoten članek

Preiskovalna sodnica Tatjana Cvetičanin je zaslišala koprskega župana Borisa Popoviča; gre za ovadbe, ki jih je spisala policija po preiskavi obnove Semedelske promenade in Ukmarjevega trga pri glavnem pomolu. Prvoovadeni je župan, in sicer zaradi zlorabe uradnega položaja in uradnih pravic, skupaj z njim pa še devet ljudi. Gre za zgodbo iz leta 2008, ko so si na občini zamislili tri milijone evrov vreden posel, ki ga je dobil občinski hišni gradbinec Grafist. Občina je za posel pooblastila komunalo, že vnaprej pa naj bi bilo dogovorjeno, da ga bo dobil Grafist, in sicer v vlogi podizvajalca Stavbenika.

Ne promenada in ne luči na pomolu, ki menjujejo barvo in niso fotovoltaične, čeprav so bile plačane kot takšne, niso bile predvidene v razvojnem in finančnem načrtu občine, prav tako menda niso bili izvedeni vsi potrebni postopki javnega naročanja. Dokumentacijo naj bi v komunali in postojnskem podjetju Valpro, ki je pri projektu svetovalo, ponaredili in celo priredili za nazaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:21 3. September 2013.

    kot da je drugod drugače?? Celo 20% dobijo določeni občinarji za dogovorjen posel...a posel dobijo znani prijatelji ,ki znajo in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.