Slovenija
49 ogledov

Uvod v novo sojenje, ovadenih deset

Luka Zajc Barbara Milavec
Boris Popovič zaslišan pri preiskovalni sodnici zaradi dejanj iz leta 2008.

Preiskovalna sodnica Tatjana Cvetičanin je zaslišala koprskega župana Borisa Popoviča; gre za ovadbe, ki jih je spisala policija po preiskavi obnove Semedelske promenade in Ukmarjevega trga pri glavnem pomolu. Prvoovadeni je župan, in sicer zaradi zlorabe uradnega položaja in uradnih pravic, skupaj z njim pa še devet ljudi. Gre za zgodbo iz leta 2008, ko so si na občini zamislili tri milijone evrov vreden posel, ki ga je dobil občinski hišni gradbinec Grafist. Občina je za posel pooblastila komunalo, že vnaprej pa naj bi bilo dogovorjeno, da ga bo dobil Grafist, in sicer v vlogi podizvajalca Stavbenika.

Ne promenada in ne luči na pomolu, ki menjujejo barvo in niso fotovoltaične, čeprav so bile plačane kot takšne, niso bile predvidene v razvojnem in finančnem načrtu občine, prav tako menda niso bili izvedeni vsi potrebni postopki javnega naročanja. Dokumentacijo naj bi v komunali in postojnskem podjetju Valpro, ki je pri projektu svetovalo, ponaredili in celo priredili za nazaj.

Komentarjev 1
  • privat 13:21 03.september 2013.

    kot da je drugod drugače?? Celo 20% dobijo določeni občinarji za dogovorjen posel...a posel dobijo znani prijatelji ,ki znajo in imajo že praxo v davanju dogovorjenih zneskov. Na koncu pa ni denarja za minimalne plače delavcem in izplačilo na črno ...prikaži večno nadur!! Izplačuje se pa vedno ljudem ,ki so visoko v politiki in zato pridejo do zakonov...da ni potrebno plačevati delovcem to ali ono...gre se pa samo za koverte, da dobijo provizijo v visoki obliki!! Policija pa v privat življenju ve za nezakonita dejanja in bi ukrepala...pa ne sme!! Ukrepa samo v primerih malih ljudi ,ki zgrešijo recimo prehod za pešce!!