Uvrstili so nas na seznam visokorizičnih območij

Foto: Epa
Foto: Epa
Odločitev so sprejeli včeraj.
Oglej si celoten članek

Nemčija je včeraj zaradi hitrega širjenja novega koronavirusa uvrstila Slovenijo na seznam visokorizičnih območij. S tem morajo potniki, ki pridejo v Nemčijo iz Slovenije, od jutri dalje poleg obveznega pogoja PCT izpolniti še spletni obrazec, obvezna je tudi karantena, ki jo je možno prekiniti, piše na spletni strani inštituta Roberta Kocha.

Karanteno je mogoče prekiniti ob predložitvi dokazila o prebolelosti ali cepljenju, ki se ga naloži na spletni portal. V primeru negativnega testa na okužbo z novim koronavirusom jo je mogoče prekiniti najprej po petem dnevu karantene. Kdor potrdilo o cepljenju ali prebolelosti na portal naloži pred prihodom v Nemčijo, mu ni treba v karanteno.

Za vstop v Nemčijo od 1. avgusta za vse, ki so starejši od 12 let, velja splošna obvezna predložitev dokazila o prebolelosti ali cepljenju proti covidu-19 ali negativnem testu. Potniki, ki so bili v zadnjih 10 dneh na visokorizičnem območju, morajo pred prihodom v Nemčijo izpolniti tudi spletni obrazec.

Nemčija je sicer Slovenijo s seznama visokorizičnih območij umaknila junija, ko so se epidemiološke razmere v naši državi izboljšale. Zaradi porasta števila okužb v zadnjih tednih, so Slovenijo znova uvrstili na seznam visokorizičnih območij. Tam sta po novem med drugim še Etiopija in Burundi. Posodobljen seznam bo stopil v veljavo v nedeljo. Nemški inštitut sicer še svari potnike, da se pred potovanjem pozanimajo o seznamu držav, saj se ta lahko hitro spremeni.

Ukrepi Učiteljico odpustili, ker ni izpolnjevala pogoja PCT

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 19:01 25. September 2021.

    Svetla tradicija locevanja ljudstva, ozigosanja z rumeno zvezdo in razporejanja v taborisca, ni izumrla in se potiho vestno neguje. Naredili …

  • 18:14 25. September 2021.

    Niso nas uvrstili. Smo se kar sami. Kriteriji so znani.

  • 17:46 25. September 2021.

    Lestvico se prireja kakor kdo hoče, da špikaže fejk situacijo v državi ! Isto govano, kot Mediana ankete !!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.