Slovenija
4325 ogledov

Učiteljico odpustili, ker ni izpolnjevala pogoja PCT

Učilnica
Vodstvo mariborske osnovne šole zaradi neizpolnjevanja pogoja PCT odpustilo učiteljico.

Vodstvo Osnovne šole Franca Rozmana - Staneta v Mariboru je prekinilo delovno razmerje z učiteljico, saj ni izpolnjevala pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani), ki je obvezen za delo v šolskem prostoru, poročajo mediji.

Vodstvo je učiteljico dvakrat pozvalo k testiranju proti covidu-19, pa se ga ni, zato ji je bila izrečena prepoved opravljanja dela. Ker ni izpolnjevala pogojev iz odloka, je sledila odpoved iz krivdnih razlogov.

V zagovoru se je učiteljica po poročanju medijev sklicevala na neustavnost odloka, pritožbeni rok pa še ni zaključen. Vodstvo šole podpirata tudi Mestna občina Maribor in ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Nekdanja učiteljica tudi sicer nasprotuje ukrepom za preprečevanje novega koronavirusa. Med drugim sodeluje v Gibanju Osveščeni prebivalci Slovenije, ki pod vodstvom Ladislava Trohe nasprotuje cepljenju.

Prek družbenih omrežij pa je v videoposnetku med drugim nagovarjala starše, naj otrok ne pošiljajo v šolo, saj jih bodo prisilno cepili, šolo pa označila za "režimsko".

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 7
 • martin72 21:02 28.september 2021.

  Jaz jo podpiram,prav je naredila,še več takih bi moralo biti.

 • Naklonsky 07:51 25.september 2021.

  Pravilno. In to učiteljica, ki je za moralni vzgled učencem in ki naj bi s svojimi dejanji pozitivno in odgovorno delovala v družbi.

 • Avatar Sreten Lukić
  lluckyss 06:19 25.september 2021.

  Ker gre za šolo vse skupaj zveni precej drugače, vendar ima v bistvu prav.. Na podlagi kršenja ustavnih pravic ji je bilo nezakonito prekinjeno delovno razmerje. Lahko delo za njenega odvetnika in počitnice za učiteljico, kasneje pa odškodnina in vrnitev ...prikaži več na staro delovno mesto.. Po naši zakonodaji sodba ne more biti drugačna...