Užaljene medicinske sestre

Foto: Žurnal24
Užaljene in ogorčene medicinske sestre. Ker minister Marušič in ministrica Krebsova zanje nimata časa, se je sindikat delavcev v zdravstveni negi nanju obrnil z odprtim pismom.
Oglej si celoten članek

V pismu se po besedah predsednice sindikata delavcev v zdravstveni negi Jelke Mlakar odzivajo na Marušičeve nedavne napovedi, da bodo zmanjšan obseg dela zdravnikov reševali z medicinskimi sestrami. "Medicinskih sester je premalo. Medicinske sestre so preobremenjene že v obstoječem obsegu dela, kaj šele da bi na svoja ramena prevzemale še del dela zdravnikov," opozarja Mlakarjeva na problematiko, o kateri smo sicer že pisali.

Dodaja, da ministrstvo že zadnjih osem let opozarjajo na preobremenjenost medicinskih sester na vseh ravneh zdravstvenega varstva. Vsa ta opozorila so doslej "obtičala v predalu na ministrstvu". Pri tem Mlakarjeva poudarja, da bi samo za varno in kakovostno zdravstveno nego pacientov v bolnišnicah potrebovali več kot 1800 dodatnih ljudi. Marušič je sicer ob napovedi, da bodo medicinske sestre prevzele del odgovornosti zdravnikov, omenil tudi dodatno zaposlovanje sester, za kar ga bodo v sindikatu "držali za besedo".

V pismu se sindikat obregne tudi ob ukrepe vlade glede dežurstev, pri čemer izpostavijo, da vlada z zmanjšanimi plačili ne udari po žepu zgolj zdravnikov, pač pa tudi 25 odstotkov oziroma 3.500 medicinskih sester. Pri tem izpostavijo pričakovanje, da bo "javnost s strani pristojnih ministrov seznanjena z resničnimi podatki o tem, kdo v tej državi zasluži z dežurstvi preveč". "Medicinske sestre zagotovo ne," zaključijo svoje odprto pismo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.