V 16 urah dva sendviča

Foto: Saša Despot Sport 04.09.2013 navijaci, kosarka pred tekmo Spanija Hrvaska, navijaci v Celju,
Mukotrpni pogoji dela varnostnikov. V Sintalu jih zanikajo.
Oglej si celoten članek

"Ob 10. uri nas avtobus odpelje na prizorišče, vrnemo se okrog 2. ure, do doma pa imam potem še več kot pol ure. V tem času dobim dva trda sendviča in dve vodi. Naslednji dan je isto," nam je povedal eden od Sintalovih varnostnikov na EuroBasketu (ime hranimo v uredništvu).

Ob tem je dodal, da so morali podpisati, da bodo stali pri miru, da se ne bodo na nič naslanjali, da ne bodo žvečili žvečilnih gumijev. Na EuroBasketu pa naj bi delali v večini tisti, ki so jih zaposlili za določen čas treh mesecev.

Sintal: največ 12 ur

"Varnostniki so razporejeni na delo po največ 12 ur. Drži, da so se nekateri peljali na delovno mesto iz drugega kraja, čemur se že zaradi stroškov prevoza izogibamo," nam je povedala Jana Zakrajšek iz Sintala. Pričakovanja, da bi se čas, ki ga potrebuješ za prihod na delovno mesto, štel v delovni čas, so neupravičena, je pojasnila Lili Šmalc iz Sintalovega sindikata in dodala, da potrebe v večini pokrivajo regijsko. O pravilih, ki se jih morajo držati na EuroBasketu, je Zakrajškova povedala, da spadajo v osnovni bonton vsakega varnostnika, saj predstavlja tudi organizatorja prireditve in varnostno podjetje.

Raznovrstno in sveže

"Na varnostnika smo predvideli dva obroka in najmanj tri plastenke vode, na voljo je tudi dodatna zaloga. Obroki so pripravljeni iz svežih sestavin in so vsak dan drugačni, poskrbeli pa smo za zadovoljstvo mesojedcev, vegetarijancev in pripadnikov verskih skupnosti," je pojasnila Zakrajškova.

"Kolikor smo opazili, je za prehrano in pijačo varnostnikov dobro poskrbljeno, in glede tega doslej nismo dobili pritožb. V delovna razmerja naših partnerjev pa se ne vmešavamo," nam je v imenu organizatorjev prvenstva povedal Anže Blažič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 10:19 15. September 2013.

    Zaslužite si spoštovanje, da ste si sploh upali objaviti ta članek. Tega si v drugih časopisih/internetnih ne upajo. Slovenija je …

  • 01:19 14. September 2013.

    Besede varnostnika so več kot resnične, ker sam delam na prvenstvu in dnevno vidm, kake scene so to. Kot je …

  • 12:08 13. September 2013.

    Eni ki govorite kako direktor služi na veliko...ja to je res samo podkupovanje sistema je tudi milionska izguba za njega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.