Slovenija
136 ogledov

V 16 urah dva sendviča

Sport 04.09.2013 navijaci, kosarka pred tekmo Spanija Hrvaska, navijaci v Celju, Saša Despot
Mukotrpni pogoji dela varnostnikov. V Sintalu jih zanikajo.

"Ob 10. uri nas avtobus odpelje na prizorišče, vrnemo se okrog 2. ure, do doma pa imam potem še več kot pol ure. V tem času dobim dva trda sendviča in dve vodi. Naslednji dan je isto," nam je povedal eden od Sintalovih varnostnikov na EuroBasketu (ime hranimo v uredništvu).

Ob tem je dodal, da so morali podpisati, da bodo stali pri miru, da se ne bodo na nič naslanjali, da ne bodo žvečili žvečilnih gumijev. Na EuroBasketu pa naj bi delali v večini tisti, ki so jih zaposlili za določen čas treh mesecev.

Sintal: največ 12 ur

"Varnostniki so razporejeni na delo po največ 12 ur. Drži, da so se nekateri peljali na delovno mesto iz drugega kraja, čemur se že zaradi stroškov prevoza izogibamo," nam je povedala Jana Zakrajšek iz Sintala. Pričakovanja, da bi se čas, ki ga potrebuješ za prihod na delovno mesto, štel v delovni čas, so neupravičena, je pojasnila Lili Šmalc iz Sintalovega sindikata in dodala, da potrebe v večini pokrivajo regijsko. O pravilih, ki se jih morajo držati na EuroBasketu, je Zakrajškova povedala, da spadajo v osnovni bonton vsakega varnostnika, saj predstavlja tudi organizatorja prireditve in varnostno podjetje.

Raznovrstno in sveže

"Na varnostnika smo predvideli dva obroka in najmanj tri plastenke vode, na voljo je tudi dodatna zaloga. Obroki so pripravljeni iz svežih sestavin in so vsak dan drugačni, poskrbeli pa smo za zadovoljstvo mesojedcev, vegetarijancev in pripadnikov verskih skupnosti," je pojasnila Zakrajškova.

"Kolikor smo opazili, je za prehrano in pijačo varnostnikov dobro poskrbljeno, in glede tega doslej nismo dobili pritožb. V delovna razmerja naših partnerjev pa se ne vmešavamo," nam je v imenu organizatorjev prvenstva povedal Anže Blažič.

Komentarjev 10
  • proletarec 10:19 15.september 2013.

    Zaslužite si spoštovanje, da ste si sploh upali objaviti ta članek. Tega si v drugih časopisih/internetnih ne upajo. Slovenija je prišla tako daleč, da za varnost skrbi mafija, ki v svojem brezobzirnem pohlepu ne okleva, da človeku spije kri za ...prikaži več en cent, če je treba.

  • sunnysun 01:19 14.september 2013.

    Besede varnostnika so več kot resnične, ker sam delam na prvenstvu in dnevno vidm, kake scene so to. Kot je reku: dobijlo dva sendviča, vodo ter opravljajo precej naporno delo za sramotno nizko plačo.Kar je povedla Zakrajškova je popolna ...prikaži več laž, to vodstvo je res nehumano!!! p.s.: drugače pa na prvenstvu ni poskrblejno za topel obrok tud pri drugih zaposlenih, ki delajo po cel dan. In sploh nimajo interesa, da bi nam ga zrihtal.

  • VSŽVČ 12:08 13.september 2013.

    Eni ki govorite kako direktor služi na veliko...ja to je res samo podkupovanje sistema je tudi milionska izguba za njega zato imamo kar mamo nedotakljiv je dokler deli z ljudmi ki imajo moč odločanja...zato smo najbolj skorumpirana država na svetu ...prikaži več ...Na mojem nalogu služim 50tisoč evrov na mesec dobim 630eur z vsemi dodatki ...Moji upi so umrli v tem podjetju :(