V akciji je ena pločevinka, štiri skupaj so drug izdelek

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Akcija za pivo ne velja, če kupiš pločevinke, ki so pakirane v četvorček, je ugotovil naš bralec. Gre za drug izdelek, pravi trgovec.
Oglej si celoten članek

V Tušu pollitrske pločevinke piva Laško klub prodajajo po 1,13 evra, lahko pa jih kupci dodajo med priljubljenih deset izdelkov in v tem primeru je cene 0,99 evra. 

Foto: tus.si/slika zaslona Pivo Laško Club "Ker pa imajo v trgovini po večini na policah zložene tako imenovane četvorčke, to je štiri piva, vezana v pvc embalažo skupaj, jih nemalokdo vzame vsa štiri v dobri veri, da je to pivo uvrstil med Mojih 10 najljubših. Ampak, trgovine Tuš ta proizvod, četvorček, štejejo kot drugi poseben proizvod, ima tudi drugo kodo in ta štiri piva prodajajo po ceni 4,44 evra za štiri enake pločevinke," je ugotovil naš bralec in zaradi pakiranja za štiri pločevinke plačal skoraj pol evra več, kot bi sicer v akciji Mojih 10. 

Meni, da večina kupcev tega ne ve in ne opazi. "Enako pivo, ki ga kupiš posamezno, je v četvorčku dražje kljub temu, da potrošnik misli, da ga je kupil po akcijski ceni, saj so v četvorčku štirje enaki proizvodi kot, če bi pivo kupil posamično," pravi bralec, ki meni, da gre za zavajanje. 

Četvorček je drug izdelek

V Tušu so prepričani, da nikakor ne gre za zavajanje. "Posamezna pločevinka piva Laško Club in četvorček Laško Club sta namreč dva različna izdelka, kar je ustaljena praksa vseh proizvajalcev piva, trgovska podjetja pa moramo to seveda spoštovati. Izdelka imata tudi vsak svojo črtno kodo," pravijo.  "Akcijska cena Mojih 10 piva Laško Club velja za posamezno pločevinko oziroma en kos, pravilna EAN koda tega izdelka je tudi pripisana tako v katalogu Mojih 10 kot na oglasu, podani so vsi pomembni podatki izdelka, vse navedene informacije so točne in resnične," pravijo v Tušu. 

Za pojasnila, zakaj je četvorček drug izdelek, so nas usmerili še k proizvajalcu piva. Njihove odgovore še čakamo. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 52

  • 17:17 22. Junij 2016.

    Aja , pa trgovina si vzame precej velik delež pri ceni. To se je pokazalo pred leti, ko se je …

  • 17:15 22. Junij 2016.

    @Gigiiinjo / danes, 06:31<br />Maš prav in nimaš prav. Zame bi bila to oblika protesta zoper politiko trgovine. Oni pa …

  • 09:44 22. Junij 2016.

    Toliko napisanega brez nekega pomena. Da, zapakirani 4-pack, 6-pack in plato so ločen izdelek. Tu ni imeti nobene diplome ali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.