V avtu tihotapila zdravila

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Hrvaški policisti so v petek na območju Varaždina prijeli 45- in 43-letnika, ki sta v avtomobilu prevažala zdravila. Med njimi našli tudi takšna, ki sodijo med mamila. 40-letni pomagač preverjal stanje na meji.
Oglej si celoten članek
Našli tablete, kreme, proteine ...
Policisti so našli šest škatel s približno 17 tisoč zavojčki, manjše škatle in stekleničke z različnimi tabletami, zdravili, vitamini, kremami, proteini in razpršilci. Poleg tega je bilo v avtomobilu tudi 1.100 tablet, ki vsebujejo snovi, ki so na seznamu mamil.

Hrvaški policisti so v petek na območju Varaždina v bližini državne meje s Slovenijo prijeli dva moška, ki sta v avtomobilu prevažala zdravila, med katerimi so bila tudi takšna, ki so na seznamu mamil. 45-letnega voznika in 43-letnega potnika so ustavili v kraju Zalužje, potem ko sta mimo mejnega prehoda prišla iz slovenske vasi Paradiž.

Hrvaški obmejni policisti so na zadnjem sedežu avtomobila opazili kartonsko škatlo, v prtljažniku pa še nekaj podobnih škatel. Ker moška nista hotela razkriti vsebine škatel, so ju policisti prepeljali v policijsko postajo v Ivancu in pregledali avtomobil na podlagi naloga varaždinskega sodišča, so sporočili s hrvaškega notranjega ministrstva. 

Pomagal je tudi 40-letnik
Policisti so še ugotovili, da je dvojici pri nezakonitem prečkanju meje pomagal 40-letnik, ki naj bi pred prihodom dvojice preverjal stanje ob meji. Preiskovalni sodnik je proti trojici vložil kazensko ovadbo zaradi izogibanja carinskemu nadzoru, 45-letniku in 43-letniku pa tudi zaradi zlorabe mamil. Slednjega so za 48 ur zadržali v priporu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.